Voedingssupplementen

Dit zijn een aantal voedingsupplementen die wij in ons assortiment voeren Solgar, Essential Organics, Orthica, Pharma Nord, Dagravit, Davitamon, Roter en Supradyn.

Voedingssupplementen zijn pillen, tabletten, capsules, druppels en poerders die als aanvulling op de dagelijkse voeding bedoeld zijn. Ze zien eruit als geneesmiddelen en zijn net als zelfzorggeneesmiddelen vrij te koop bij ons in de drogist. Het zijn echter geen geneesmiddelen. Geneesmiddelen zijn geregistreerd volgens de Wet op de Geneesmiddelenvoorziening. Meestal bevatten voedingssupplementen vitamines en/of mineralen. De meest bekende zijn multivitamine-preperaten (met alle vitamines en meestal ook mineralen), vitamine A/D, vitamine C, Magnesium en Calcium (kalktabletten). Daarnaast worden bijvoorbeeld knoflookpillen, kruidenpreparaten en gingseng tot de voedingsupplementen gerekend. Van deze supplementen is niet altijd duidelijk welke actieve voedingstoffen er in aanwezig zijn. 

Voedingssupplementen en gezondheidsproducten worden de laatste jaren steeds populairder. Dit is een direct gevolg van het feit dat door wetenschappelijk onderzoek is vastgesteld dat ziektes in meer dan de helft van de gevallen mede veroorzaakt worden door voeding en andere externe factoren, zoals roken, milieu en geen beweging.